Trattkantarellsoppa och kvalitetstid i Drängsered
Jag följde med Linn till veterinären i Slöinge för att kolla Lovis (Linns ena katt) öga. Hon har blivit riven i ögat och har ett sår som är irriterat och troligen gör väldigt ont för den lilla stackaren. Linn var rädd att de kanske skulle vara tvungna att operera bort ögat då veterinären, sist de var där, sagt att det inte såg bra ut. Då hon samtidigt har dålig syn på andra ögat och det inte heller är bra så sa de att det är bättre att avliva. Jag ville finnas där för Linn om det skulle vara så att det beskedet skulle komma, eller tas från hennes sida, för att stötta henne. 

Som tur var hade ögat förbättrats och vi kunde åka hem med Lovis igen och komma tillbaka nästa vecka och se om hon blivit bra då. 

Vi stannade kvar i Drängsered en stund efter vi kommit hem från Slöinge då Linns underbara mormor och morfar bjöd hem oss på middag. Vi fick en indisk gratäng till förrätt, trattkantarellsoppa med nybakt bröd och grönkålschips till huvudrätt. Till efterrätt fick vi en klick créme fraiche blandat med vaniljpulver toppat med blåbär och honung. Allt var så himla gott! Lyxigt värre att bli hembjuden på en sån fantastisk middag en torsdag. Vi satt hos dem tills det blev kväll och pratade om allt mellan himmel och jord innan vi körde tillbaka in till Halmstad för att kolla in i Linns nya lägenhet en snabbis och sedan vidare till mig för att bara ta det lugnt. Snart är det läggdags för imorgon bitti ska jag till skolan. 

E.
kantareller - kvalitetstid - skog - soppa - trattisar - trattkantareller