Morot-, aprikos- och hasselnötsbröd




GÖR SÅ HÄR
1. Vispa 2 ägg fluffigt. 
2. Blanda 1 dl kokosmjöl, 1/2 dl pofiber, 2 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt, 1/2 dl solroskärnor, 1/4 dl linfrön och 1/2 dl hackade hasselnötter.
3. Rör ner 4 st rivna morötter och ca 14 st torkade aprikoser (beror på storleken) och blanda ner äggen. 
4. Tillsätt 1 dl creme fraiche, 2 msk olja (kokosfett, olivolja eller smält smör) och eventuellt 2 msk vatten om blandningen är torr. 
5. Gör antingen bullar, scones eller lägg degen i en brödform. Låt jäsa i minst 10 min.
6. Sätt in brödet i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. 
 
TIPS! Om du vill få en mer matig version av brödet kan du strö lite flingsalt över brödet innan du sätter in det i ugnen.
bakning - bröd - ekologiskt - hemlagat